قبل از دیدن این ویدیو پیشنهاد میکنم پارت اول مصاحبه دکتر محمد احسان تقی زاده در برنامه دکتر سلام را مشاهده کنید.
پاسخ عملکرد گفتاری ذهن است و آن حالت سینوسی گفتار دارد و از انجایی که قرآن و آهنگ حالت ریتمیک دارند شخص دچار لکنت نمی شود. و اما زمانی که دچار هیجان ، استرس و اضطراب و یا در جمع قرار میگیرند بیشتر دچار لکنت می شوند. در این شرایط نمی توانند به حالت ریتمیک حرف بزنند.
بر این اساس بحث روش ریتم و ریتمیک جز روشهایی است که از قدیم الایام در زمان اختلالات گفتاری برای کسانی که لکنت داشتند و ناروانی گفتار داشتند وجود داشته است.
البته در روش ما تمرین ها و تکنیک ها با هم و توام با روش های روانشناسی است.
آن چیزی که DSM-5 مطرح میکند. برخی از افرادی که جنبه های عصب شناختی دارند، هوشی و ذهنی مشکل دارند. کاملا به ابعاد و جنبه های ژنتیکی برمیگردد.
اما طبق تحقیقات بنده ( دکتر محمد احسان تقی زاده ) اکثر کسانی که لکنت زبان دارند که بالای 98 درصد این افراد را تشکیل می دهد. مشکل اینها جنبه آموزشی، تربیتی در اثر نوع برخوردهای خشونت آمیز، خشن، فیزیکی و همچنین ترس است.
حالا ترس واقعی اعم از حیوانات یا ترس در حالت خواب باشد.
عامل یادگیری های مشاهده ای یا شرطی سازی مشاهده ای است که دکتر "بندورا" مطرح میکند و فرد تقلید میکند.
عامل های ژنتیکی در درمان لکنت زبان 1 تا 2 درصد موارد است در کسانی که مشکلات ذهنی و عصب شناختی دارند.
پسر من لکنتش بسته به بعضی خوراکی ها است مثل سس یا پنیر پیتزا که میخورد لکنتش بیشتر میشود.
خوراک در لکنت بی تاثیر نیست ولی در شیوه شبیه سازی ذهن و روانشناسی که ما به آن دست پیدا کردیم آن روش هایی که میگویند: "ترشی و سردی نخورید یا خوراکی ها تشدید میکند". این شیوه را طبق تحقیقات تجربی و پژوهش های بالینی و همچنین درمان های تجربی و بالینی خودم رَد میکنم.
چرا که در شیوه ما تمرین ها و تکنیک ها آنقدر قدرت دارند که هر خوراکی میشود مصرف کرد.
یا بعضیها میگویند من در تابستان لکنتم کمتر و در زمستان بیشتر میشود.
مراجعین ما در مرکز توانمندسازی ذهن همواره این سوال را مطرح میکنند که مادر سرکار نرود یا سن مناسب یادگیری زبان دوم هنوز نرسیده و یا ترشی و سردی نخورد.
من میگویم بچه همه چیز بخورد و ده تا زبان یاد بگیرد به خصوص در رنج 2 تا پنج و نیم سالگی می تواند 10 تا زبان یاد بگیرد علاوه بر زبان مادری و مادر سرکار برود و بچه مهد کودک برود، مشکلی ندارد.
متاسفانه یکسری توصیه های غیر علمی میشود و به مردم آسیب میرساند. من این روش را طبق تجربه بالینی و تجربی و علمی خودم منتفی میدانم و تاثیری در درمان لکنت زبان ندارد و نمونه تعداد مراجعینی که به کلینیک ما رفتند و تمرین ها و تکنیک ها را انجام میدهند. فقط بین جلسات فاصله نیندازند. که معمولا در شیوه ما ماهی یکبار است و نتیجه لازم را خواهند گرفت.
سوال بیینده : خواهرزاده ام درشروع حرف زدن خیلی روان صحبت میکرد. اما از نزدیک 3 سالگی دچار لکنت زبان خیلی شدید شد. و هیچ یک از کلمات را نمیتوانست بگوید و بعد از دوره های گفتار درمانی هم خوب نمیشود. یک دوره ای خوب میشود اما دوباره اوج میگیرد . متاسفانه با یکسری از شیوه های سنتی هم هیچ نتیجه قطعی نگرفتیم.
پاسخ دکتر تقی زاده: همیوپاتی، استفاده از دستگاه لکنت شکن PFF , RHS و شیوه هایی که الان وجود دارد لیزرتراپی و مگنت تراپی هست که متاسفانه افراد نتیجه لازم را نمیگیرند و متوسل میشوند به جنگیری، دعانویسی و کارهای اینچنین و خدمت خانم عرض میکنم که با این شیوه به نتیجه نخواهند رسید اما با روش درمانی ما که در کلینیک انجام میدهیم به درمان قطعی خواهند رسید.
علت درمان لکنت با شیوه ما این است که ما دلیل اصلی لکنت را در مغز نمی بینیم بلکه در ذهن میبینیم.
داروی لکنت زبان فقط استرس بچه ها را کاهش میدهد. این شیوه های موجود در دنیا حتی خود انجمن های بزرگ درمانی که در آمریکا و اروپا هست می گویند این شیوه ها درمان کامل نمیکند بلکه کنترل میکند.
این حالتهای در واقع سینوسی است گاهی ممکن است یک هفته خوب باشد. یک ماه و چند ماه خوب باشد و چند ماه بد باشد و این ادامه دارد. البته 45 تا85 درصد بچه ها قبل از 7 سالگی به طور خود به خودی و طی یک فرآیند رشدی درمان میشوند. کودکانی که مورد تمسخر قرار میگیرند از لحاظ آسیب روانی، آسیب عاطفی و گفتاری و آسیب شناختی، ذهنی صدمه میبینند و حتما باید تحت درمان قرار بگیرد.
و اینکه منتظر باشیم که طی فرآیند رشدی درمان شود این کاملا اشتباه است.
حتی فصد زبان برای درمان لکنت میبرند جراحی و حجامت میکنند. ولی من عرض میکنم خدمتتون طبق تحقیقات بنده و با آن 1500 نفری که تا الان با این شیوه درمان شدند. این شیوه اصلا لازم نیست که انجام بگیرد. چرا مردم هزینه درمان لکنت زبان و وقت خود را تلف میکنند. با این شیوه جدید به درمان کامل خواهند رسید و جای نگرانی نیست.
با کارشناس های ما از طریق راه های زیر در ارتباط باشید
تهران خیابان آفریقا، بالاتر از میرداماد، نبش کوچه آناهیتا، ساختمان پزشکان آناهیتا، پلاک 182، طبقه4، واحد 14