شروع زوال عقل از نوع آلزایمر تدریجی و شامل افت مداوم شناختی است (ملاک ج). کسی که زوال عقل دارد، نمیتوان اقدام به درمان لکنت زبان وی کرد. به دلیل دشواری در به دست آوردن شواهد آسیب شناختی مستقیم که دال بر وجود بیماری آلزایمر باشند، تنها در صورتی می توان این تشخیص را داد که سایر سبب شناسیهای زوال عقل رد شده باشند. به عبارت دقیقتر، نقصهای شناختی نباید از سایر بیماریهای دستگاه عصبی مرکزی که ممکن است نقصهای پیشرونده در حافظه با شناخت را موجب شوند (مانند بیماری عروقی مغز، بیماری پارکینسون، بیماری هانتینگتون)، بیماریهای سیستمیک که به عنوان عامل زوال عقل شناخته شده اند. (مانند کم کاری تیروئید، کمبود ویتامین ب ۱۲، عفونت HIV) ، یا آثار به جا مانده از یک ماده (مانند الكل) ناشی شده باشند (ملاک د).
دکتر محمد احسان تقی زاده اولین درمانگر قطعی و بدون بازگشت لکنت زبان در دنیا است. شیوه درمانی وی به صورت ذهنی بوده و افرادی که زوال عقل دارند و کلمات را به صورت کشیده و یا بریده بریده صحبت میکنند را نمی توان با این شیوه درمان نمود.
در صورتی که سبب شناسی دیگری (برای مثال آسیب سرکه زوال عقل از نوع آلزایمر را تشدید کرده است) مطرح باشد، هر دو نوع زوال عقل باید کدگذاری شوند. در صورتی که نشانه ها تنها در هنگام دلیریوم رخ می دهند، نباید تشخیص زوال عقل نوع آلزایمر داده شود (ملاک ه).
اما ممکن است دلیریوم به زوال عقل از نوع آلزایمر که از قبل وجود داشته است اضافه شده باشد، که در آن صورت زیر گروه همراه با دلیریوم باید مشخص شود. سرانجام نقصهای شناختی نباید براساس اختلال دیگری در محور ۱ (مانند اختلال افسردگی عمده یا اسکیزوفرنی) توجیه بهتری داشته باشند (ملاک و).
سن شروع زوال عقل از نوع آلزایمر را می توان بر اساس یکی از این زیر گروه ها مشخص کرد:
وجود یا نبود یک اختلال رفتاری قابل توجه را به وسیله یکی از انواع فرعی کدگذاری شده زیر نشان می دهیم:
0.10 بدون اختلال رفتاری. این نوع فرعی در مواردی به کار می رود که اختلال شناختی با هیچ گونه اختلال رفتاری قابل توجه همراه نیست.
0.11 همراه با اختلال رفتاری. این نوع فرعی در مواردی به کار می رود که اختلال اشناختی با یک اختلال رفتاری قابل توجه همراه است (برای مثال، سرگردانی، و بیقراری). مرکز توانمندسازی ذهن اولین کلینیک درمان قطعی و بدون بازگشت لکنت در جهان است.
الف: پیدایش نقص های چندگانه شناختی که در هر دو مورد زیر نمایان است:
ب: نقصهای شناختی در ملاکهای الف ۱ و الف ۲ هریک باعث اختلال چشمگیر در کارکرد اجتماعی یا شغلی می شود که در مقایسه با سطح کارکردی گذشته کاهش قابل ملاحظه ای را نشان می دهد.
ج: سير آن با شروع تدریجی و ادامه پسرفت شناختی مشخص می شود.
د: نقصهای شناختی ملاکهای الف ۱ و الف ۲ ناشی از هیچ یک از موارد زیر نیستند:
ه: نقصها منحصرا در طول سیر دلیریوم رخ نمی دهند.
و: این اختلال را نمی توان براساس اختلال دیگری در محور 1 به گونه ای بهتر توجيه کرد (برای مثال اختلال افسردگی عمده، اسکیزوفرنیا). براساس وجود یا نبود یک اختلال رفتاری چشمگیر بالینی کدگذاری کنید: براساس وجود یا نبود یک اختلال رفتاری چشمگیر بالینی کدگذاری کنید.
۲۹۴ / ۱۰ بدون اختلال رفتاری: اگر اختلال شناختی با یک اختلال رفتاری چشمگیر همراه نیست.
۲۹۴ / ۱۱ همراه با اختلال رفتاری: اگر اختلال شناختی با یک اختلال رفتاری چشمگیر (مانند سرگردانی، بیقراری همراه است).
در ویکی پدیا نیز به توضیح بیماری آلزایمر پرداخته شده است.
همچنین ۳۳۱ / ۰ بیماری آلزایمر را روی محور III کدگذاری کنید. سایر ویژگیهای بالینی بارز مربوط به بیماری آلزایمر را روی محورا مشخص کنید (برای مثال ۲۹۳ / ۸۳ اختلال خلقی ناشی از بیماری آلزایمر، همراه با ویژگیهای افسرده کننده، و ۳۱۰ / ۱ تغییر شخصیت ناشی از بیماری آلزایمر، نوع پرخاشگرانه).
با کارشناس های ما از طریق راه های زیر در ارتباط باشید
تهران خیابان آفریقا، بالاتر از میرداماد، نبش کوچه آناهیتا، ساختمان پزشکان آناهیتا، پلاک 182، طبقه4، واحد 14