دستگاه پوشش صدایی ادینبورگ Edinburgh maker (EM) دارای یک میکروفون است. که به راحتی روی حنجره نصب میشود، این میکروفن گیرنده به صوت حساس است و توسط صوت تحریک شده. هنگام حرف زدن فرد لکنتی صدایی وزوز مانند را از طریق گوش هایی به شکل سمعک میشنود.
لازم به ذکر است نصب این دستگاه لکنت شکن به قول گفتاردرمانگران آمریکایی، در گوشها و حنجره و بهرهگیری از آن با مسایل و مشکلاتی همراه است. این دستگاه صرفاً زجر گفتار فرد را تا حدودی کم میکند و جنبه کنترلی دارد نه درمان موثر.
معمولا از سنین ۲ سالگی به بعد والدین بالاخص مادران متوجه لکنت زبان کودک میشوند. مادران در مورد کودکی که واژه های دو هجایی مثل "من من من او او او" را بیشتر تکرار میکند. Repetition یا گسیختگی های میان واژه ای دارد مثل تکرار صدای "مـ مـ مـ ماما" یا تکرار هجایی "ماما ماما"، کشیده گویی های صدایی "مـ مـ ماما" همراه این تکرارها، کشیده گویی ها یا وقفه ها بایستی بلافاصله متخصص را در جریان بگذارد.
تو صیه هایی که گفته می شود والدین تا 6 ماه صبر کنند در زمانی صحیح است که کودک با درمانگر همکاری نکند جهت جلوگیری از آسیب روانی و رفتاری به کودک و آسیب به والدین به ویژه مادران بایستی هرچه زودتر روند درمان آغاز شود.
کودکان زیر 3 سال اگر همکاری کنند امکان درمان لکنت زبان برایشان وجود دارد.
در پست های قبلی درمورد علل درمان نشدن لکنت زبان برخی مراجعان صحبت کردیم. میتوانید پاسخ سوالتان را از صفحه بالا پیدا کنید.
بلی وجود دارد ولی ما اصلاً توصیه نمیکنیم.
برای کنترل لکنت کودکان دبستانی یک دستگاه فیدبک شنیداری درنگیده (delred auditory feedback) استفاده می شود. دستگاه مقداری اندک به فرد کمک میکند تا روایی گفتارش را تجربه کند. نحوه کار با این دستگاه به این صورت است که کودک بعد از تولید گفتار، ضبط شده و از طریق گوشی های با تاخیر زمانی یک و نیم ثانیه پخش میشود. این طرح باعث گسیختگی در گفتار کودک میشود. و کودک به توضیح گفتار درمانگر صداها را کمی کشیده ادا میکند. و به صورت آهسته تر صحبت می کند. این در حالی است که گفتار کودک با صدای یکنواخت و غیر طبیعی شنیده می شود به گوش کودک می رسد.
با کارشناس های ما از طریق راه های زیر در ارتباط باشید
تهران خیابان آفریقا، بالاتر از میرداماد، نبش کوچه آناهیتا، ساختمان پزشکان آناهیتا، پلاک 182، طبقه4، واحد 14