یادگیری زبان دوم : كودكان از 6 ماهگی به تدریج زبان مادری خود را یاد میگیرند و با هر كلمه جدیدی كه به زبان میآورند، مادر و پدرشان را ذوقزده میكنند. وقتی به سن 3 یا 4 سالگی میرسند، بعضی والدین نام آنها را در مهدكودكهای دو زبانه مینویسند تا فرزندشان از همان كودكی با یك زبان دیگر، مثلا انگلیسی یا فرانسوی آشنا شود و با پا گذاشتن به سن و سال مدرسه، بعضیها فرزندشان را در كلاسهای آموزش زبان ثبت نام میكنند تا همان هدف را تامین كنند.
خلاصه اینكه یادگیری زبان دوم برای بسیاری از خانوادهها از اهمیت ویژهای برخوردار است. اما چه سنی برای این كار بهتر است؟ كودكان از چه زمانی باید به فراگیری زبان دوم بپردازند؟
هرچه كودك زودتر با زبان دوم آشنا شود، شانس بیشتری برای دستیابی به مهارتهای كسب زبان دوم خواهد داشت. بررسیها نشان داده است اگر كودك در سن زبانآموزی یعنی قبل از 7 تا 8 سالگی زبان دوم را بیاموزد، مهارت بهتری در تكلم زبان دوم و لهجه خواهد داشت.
هرچه سن بالاتر رود، یعنی از حدود 10 سالگی به بعد توانمندی فرد در صحبت كردن به زبان دوم مانند اهالی آن زبان كاهش مییابد. باید اشاره كرد كه نه تنها كودك میتواند همزمان علاوه بر زبان مادری زبان دوم را فراگیرد، بلكه میتواند زبانهای دیگری را نیز به طور جداگانه بیاموزد.
در این زمینه ذكر این نكته نیز ضروری است كه این مطلب در مورد همه كودكان صدق نمیكند. كودكانی كه دچار لکنت زبان هستند، درصورت مواجه شدن با زبان دیگری علاوه بر زبان مادری در كسب مهارت گفتار و زبان دچار مشكلات بیشتری میشوند و این مسئله به تشدید تاخیر در تكلم كودك كمك میكند.
درصورتی كه شرایط كسب زبان دوم مهیا باشد، كودك میتواند همزمان با زبان مادری خود زبانهای دیگر را فرا گیرد، یعنی از ابتدای تولد تا سن 7 تا 8 سالگی بهترین زمان آموزش زبان دوم است.
آموزش زبان دوم در همه سنین میتواند اتفاق بیافتد اما همانطور كه گفتیم، بهترین زمان قبل از 7 تا 8 سالگی است و بعد از این سنین معمولا آموزش زبان دوم نیازمند زمان بیشتری است و همچنین فرد موفقیت كمتری در كسب لهجه اهالی آن زبان كسب خواهد كرد.
مشكلی كه این مهدكودكها دارند، این است كه به طور كلی بدون آنكه غربالگری صحیحی داشته باشند، همه كودكان را واجد شرایط كسب زبان دوم میدانند و شروع به آموزش زبان دوم میكنند كه این نكته مشكلاتی در درك زبان در مورد كودكانی كه تاخیر در گفتار و زبان دارند، ایجاد میكند و حتی یادگیری زبان مادری را نیز با مشكل مواجه میكند. بهترین روش آن است كه ابتدا كودكان توسط آسیبشناس گفتار و زبان مورد ارزیابی قرار گیرند( درمان لکنت زبان) و در صورت نبود مشكل زبانی به آموزش زبان دوم بپردازند.
آموزش زبانهای دوم و سوم علاوه بر آنكه به فرد در ارتباط بهتر كمك میكند، به موفقیت فرد در برنامههای مدرسه و مهارتهای حل مسئله نیز كمك میكند. این افراد درك عمیقتری از فرهنگ خود و همچنین فرهنگ زبانی كه در آن مسلط شدهاند، دارند. همچنین این افراد در رقابتهای شغلی برای كسب مشاغل بهتر و ارتباطهای بینالمللی موفقتر هستند.
كودك باید تا حدی از بهره هوشی لازم برخوردار باشد و همچنین بررسیهای لازم در مورد وی صورت گرفته باشد تا در صورتی كه كودك به تاخیر در رشد گفتار و زبان دچار است، ابتدا به او كمك شود تا پایههای زبان و گفتار درمانی در ذهن وی تقویت شود و سپس به آموزش زبان دیگر بپردازد.
بهترین راه برای آموزش زبان مادری در یك جامعه بیگانه، صحبت كردن در خانه به زبان مادری است. والدین باید در خانه به زبان خودشان صحبت كنند و اجازه بدهند كودك زبان دوم را از طریق تلویزیون، مدرسه و ارتباط با همسالان كشور بیگانه بیاموزد.
مرکز توانمند سازی ذهن در زمینه ی خدمت مشــــاوره و روانشــــناختی به عنـــوان ( مرکز درمان لکنت زبان ) تأســــیس گردید . در این مرکز از تمامی متدهای روانشناسی جهت درمان لکنت زبان استفاده می شود.
آدرس : تهران، بالاتر از میرداماد، خیابان آفریقا، نبش کوچه آناهیتا، ساختمان پزشکان آناهیتا، پلاک 182، واحد 14، طبقه 4
تلفن تماس در ساعات اداری : 88193960و 88190733
تلفن تماس در ساعات غیراداری 09120576846 :
با کارشناس های ما از طریق راه های زیر در ارتباط باشید
تهران خیابان آفریقا، بالاتر از میرداماد، نبش کوچه آناهیتا، ساختمان پزشکان آناهیتا، پلاک 182، طبقه4، واحد 14