مقدمه
مقیاس انگیزه انتخاب رشته روان شناسی : روانشناسی از میان رشتههای دانشگاهی محبوبترین رشته در میان دانشجویان دوره کارشناسی در سراسر جهان است. مدرک روانشناسی علاوه بر اینکه به دانشجویان فرصت رشد فردی را میدهد، طیف عظیم و متنوعی از فرصتهای شغلی را پیش روی آنها قرار میدهد.
انگیزهها نیروهای محرکی هستند که در موجود زنده حالتی از نشاط و فعالیت برمیانگیزند و رفتارش را آشکار میسازند و او را به سوی هدفهای مشخصی راهنمایی میکنند.
«ویلیام گلاسر» روانپزشک نامدار معاصر با ارائه تئوری نوین انتخاب در عرصه علوم رفتاری به چرایی و چگونگی انجام رفتار افراد پاسخ داده و میگوید: «اگر ما رفتارهایی مؤثر و مسئولانه انتخاب کنیم، یعنی یاد بگیریم هم نیازهای خود را به خوبی برآورده کنیم و هم مانع برآورده شدن نیازهای دیگران نشویم، خشنود، کامیاب، شاداب و باطراوت خواهیم بود و همواره زندگی را به دلخواه خودمان به پیش خواهیم برد.»
فرایند انتخاب رشته تحصیلی دانشجویان میتواند با توجه به شرایط زمانی و مکانی از عواملی تأثیر پذیرد و کیفیت آن نیز برحسب نحوه و میزان جستجوی اطلاعات درباره ی رشتههای دانشگاهی میتواند متفاوت باشد.
مطابق نظریه «چاپمن» انتخاب رشته تحصیلی و دانشگاه مورد نظر برای تحصیل براساس عوامل درونی شامل علاقه و سطح آرزوهای فردی، نگرش، توانایی و عملکرد تصیلی و نیز عوامل بیرونی از قبیل وجود داشتن افراد مهم در زندگی فرد مثل خانواده، دوستان و غیره و ویژگیهای دانشگاه شامل مقدار شهریه، مکان و سطح تحصیلی آن صورت میگیرد.
برای استفاده از این مقیاس به آدرس سایت موسسه آزمونیار پویا مراجعه کنید.
www.azmonyar.com
محمد احسان تقی زاده
عضو هیئت علمی و عضو انجمن روانشناسان آمریکا (APA(
آدرس : تهران، بالاتر از میرداماد، خیابان آفریقا، نبش کوچه آناهیتا، ساختمان پزشکان آناهیتا، پلاک 182، واحد 14، طبقه 4
تلفن تماس در ساعات اداری: 88193960و 88190733
تلفن تماس در ساعات غیراداری 09120576846 :
با کارشناس های ما از طریق راه های زیر در ارتباط باشید
تهران خیابان آفریقا، بالاتر از میرداماد، نبش کوچه آناهیتا، ساختمان پزشکان آناهیتا، پلاک 182، طبقه4، واحد 14